Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен и обкръжението около него са изпратили ясен сигнал до ръководството на отбора, че не желаят Карлос Сайнс-младши за партньор на холандеца през сезон 2019.

Неочакваната раздяла с Даниел Рикиардо, която бе обявена в петък, ще доведе до размествания в пилотските състави за следващия сезон. Факт е, че „червените бикове” разполагат с доста на брой опции за заместник на австралиеца.

По-рано през лятото шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер индикира, макар и тогава само като потенциален сценарий, че именно Сайнс (в момента пилот на Рено - б.р.) е най-вероятният избор на тима, тъй като испанецът все още има договор с тима. Според мадридският ежедневник „Марка” обаче такъв ход би породил силно недоволство от фаворизирания в отбора Макс Ферстапен.

Двамата бяха съотборници в Торо Росо към края на 2015-а и в началото на 2016-а година, а взаимоотношенията им в последните месеци съвместна работа не бяха никак добри. Така на преден план излиза още един аргумент в полза на кандидатурата на 22-годишния Пиер Гасли.

Още по темата:

Шефът на Ред Бул отначало не повярвал на Рикиардо

Рикиардо за раздялата: Най-тежкото ми решение