Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер призна, че определено е взел решението на своя пилот Даниел Рикиардо да кара за Рено през следващия сезон за шега. Британецът разкри, че 29-годишният състезател го уведомил в телефонен разговор, че няма да поднови изтичащия си в края на годината договор.

Решението на австралиеца определено озадачи мнозина, още повече, че в дните преди публичното му оповестяване, в Англия се появиха информации за това, че Рикиардо ще остане съотборник на Макс Ферстапен поне и през следващия сезон. Според някои пилотът дори участвал в заснемането на видео клип, който да бъде пуснат при обявяването на сделката.

В четвъртък обаче всичко се променило, защото Рикиардо приел да кара за Рено с 2-годишен договор, който ще го направи с 20 милиона евро по-богат. Според непотвърдени информации далеч по-опитният островитянин не приел добре още миналогодишните изказвания на Хорнер, че иска да гради отбор около по-младия талант Ферстапен. Затова австралиецът решил, че сега е най-подходящото време за ново предизвикателство и ново начало.

Още по темата: 

Голяма изненада във Ф1 - Рикиардо напуска Ред Бул

Ред Бул вече бил готов със заместник на Рикиардо?