Пилотът Даниел Рикиардо опита да обясни решението си да напусне Ред Бул Рейсинг в края на сезона и да премине в Рено за следващата кампания във Формула 1.

29-годишният състезател шокира света на моторните спортове по-рано тази седмица, а от френския тим обявиха, че са подписали договор за 2019-а и 2020-а година.

„Новините тръгнаха и са истина”, заяви Рикиардо във видеоклип, който публикува в „Туитър”. „С голяма преднина това е най-тежкото решение, което съм взимал в състезателната си кариера. За 29 години на този свят този избор бе един от най-трудните, които съм правил.”

„Тъжен съм, че трябва да продължа напред, не се съмнявайте. Вълнувам се от новото предизвикателство в Рено, но в същото време оставям зад гърба си 10-годишно пътуване с Ред Бул.”

„Бях в програмата за млади пилоти през 2008-а и пазя някои невероятни спомени оттогава, все неща, за които ще бъда вечно благодарен. Никога няма да забравя това приключение.”

„Лично за себе си почувствах, че е дошъл моментът да продължа напред и да потърся ново начало на друго място. Считам, че това ще ми се отрази благотворно”, допълни Рикиардо.

Още по темата:

Голяма изненада във Ф1 - Рикиардо напуска Ред Бул

Ред Бул вече бил готов със заместник на Рикиардо?

Шефът на Ред Бул отначало не повярвал на Рикиардо