Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо не се показа в най-джентълменската си светлина след края на квалификацията за Гран При на Австралия. Испанецът беше видимо разочарован колко точно тимът му отстъпва като темпо спрямо състезаващия се от 3 сезона насам отбор на Хаас. Двукратният световен шампион заяви, че не е изненадан от този факт, тъй като американския тим разполага с „реплика на Ферари” от сезон 2017.

Макларън: Тази година Алонсо е различен пилот

Пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан си заслужиха съответно 5-о и 6-о място на стартовата решетка за неделя., докато Алонсо не успя да се вмести в топ 10. Не е тайна за никого, че още от дебюта си през 2015 година Хаас е в тясно партньорствоо с Ферари, особено след като бяха олекотени регулациите кои компоненти тимовете трябва да изработват сами. Така че освен двигателя Хаас се възползва и от доста други технически решения на „скудерията”.

В Макларън сигурни, че са разрешили всички проблеми

Часът на истината удари за Макларън

„Дали съм изненадан? Не, изобщо. Те очевидно карат реплика на Ферари от миналата година, а Ферари спечелиха на същото трасе. Хаас изглеждат много бързи и може би се намират точно зад трите топ отбора (Мерцедес, Ферари и Ред Бул – б.р.). Ще бъдат трудни за побеждаване, особено в първото състезание и първата част от сезона”, заяви Алонсо.

В тази връзка Магнусен не изневери на нрава си и отвърна подобаващо на испанеца. „Той просто е разстроен, че сме преди тях. Чудя се защо. Бил съм в Макларън, състезавал съм се в този отбор и знам каква е инфраструктурата там. На този фон сигурно наистина е дразнещо (превъзходството на Хаас – б.р.)”, каза датчанинът.

„Много съм горд от нашия отбор и съм впечатлен. Разполагаме с кола, която е конкурентна тук. През този уикенд тя е четвъртата най-бърза на трасето. Ние сме най-малкият тим в шампионата, ако не с най-ниския, с един от най-ниските бюджети, с най-малкото хора, с най-малкото ресурси, а ето че сега имаме четвъртата най-добра кола в квалификациите. Няма как да не съм впечатлен”, добави Магнусен.