Ред Бул има достатъчно скорост, за да спечели всички надпревари от тазгодишния шампионат на Формула 1, но това едва ли ще се случи, заяви Макс Верстапен. Двукратният световен шампион има четири победи в шестте състезания до този момент, като другите два успеха отидоха на името на неговия съотборник Серхио Перес. "Биковете" доминират и влизат в уикенда на Гран При на Испания отново като фаворитите.

„В момента изглежда точно така. Но има много малка вероятност да стане. Винаги нещо се обърква или отпадаш, или каквото и да е. Но като чиста скорост в момента определено изглежда като че ли може да стане“, коментира Верстапен

„Ще има писти, на които нещо няма да работи точно както искаме. Или ще стане нещо друго – лош късмет в квалификацията, собствена грешка. Що се отнася до доминацията, то това не е нещо невиждано във Формула 1. Нищо ново не е. Според мен колкото по-дълго се задържат правилата непроменени, толкова бързо ще се доближават останалите. Може би това се нужда от разглеждане", допълни нидерландецът.

„Понякога се случва някой сезон или може би в две поредни години да има битка между два отбора. Може би и трети. Но като цяло, ако хвърлите един поглед на 80-те, 90-те, 2000-те и ранните 2010-ти чак до 2020 г. има ясно изразена доминация на един отбор“, сподели още Макс Верстапен.