Една от най-големите легенди в световния спорт не може да зарадва феновете си с присъствието си вече почти пет години. Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер е в тежко състояние от 29 декември 2013 г., когато удари главата си в инцидент по време на семейна ваканция във Франция, а в последните четири години семейството му затвори абсолютно всякакъв достъп до него. 

Официална информация за здравословното му състояние няма, макар че всички са наясно, че германецът не е добре. Затова медиите в страната се опитват да се доберат до нещичко през приятелите и близките на бившия пилот. Но изглежда и те са в неведение. Затова им остават спомените. 

Един от най-близките на Шуми - бившият коментатор от RTL Кай Ебел, си спомни за последните дни преди инцидента, в които двамата са заедно. На практика бившият журналист е сред последните хора, които са виждали легендата преди тежката травма на главата и са си общували. 

"Видяхме се няколко дни след Коледа през онази година. Седяхме вечерта, говорехме си, разказвахме си вицове, пийнахме повечко, дори бяхме леко пияни. Тогава той ми каза, че на следващия ден ще лети за Мерибел, където го чакат жена му и децата."

"Казах му, че вече съм бил там през същата тази зима, карах ски, курортът беше страхотен. Общо взето всичко беше една идилия. Повече не се видяхме и той отпътува на следващия ден. После си спомням как научих за инцидента."

"В деня, в който се е случил, гледах телевизия, но не обръщах много внимание. По едно време мина надпис на екрана, че е имало тежък инцидент с Михаел Шумахер. Помислих си, че това са глупости, защото той летя до там, не е шофирал."

"Но когато видях, че става въпрос за ски-инцидент, вече започнах да осъзнавам, че е истина. Мислех си, че нещата са ОК, защото по телевизията казаха, че самият той е помахал от медицинския хеликоптер. Но постепенно започнаха да идват все по-драматични и драматични информации. И оттогава не сме се виждали", заяви Ебел.