Едно време тандемът Михаел Шумахер и Вили Вебер беше неразделен. Пилето жънеше успехи на пистата и записваше името си в историята на Формула 1 със златни букви, а приятелят му се грижеше за имиджа му и всичките му дела извън кервана. Сега всичко това е само далечен спомен. 

Седемкратният световен шампион при най-бързите е с тежка травма на главата и от години няма актуална информация за здравето му. А бившият му импресарио вече не е до него и обяви пред списание "Бунте", че за него вече Шуми е затворена страница и няма нищо общо с него и семейството му. 

"Михаел беше моят най-близък, най-сърдечен приятел. С него имахме най-прекрасните моменти в продължение на 20 години, минахме през какво ли не заедно. Но вече той е затворена страница за мен. Дълго страдах, дълго плаках, но трябваше да го направя, иначе щях да полудея", заяви Вебер пред списанието. 

Дълги години импресариото се грижеше за всичко около Шуми, но двамата се разделиха преди няколко години и бившият пилот назначи Забине Кем на поста. Тя и в момента се грижи за имиджа му и е ограничила максимално всички контакти до външния свят от негова страна.