Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде преместен от огромното недостъпно имение на семейството си в Женева за първи път от над три години. Той ще бъде откаран на остров Майорка, съобщават испанските регионални издания. 

Решението е на съпругата му Корина, която иска любимият ѝ да е по-близо до семейството. Тя и децата на двойката наскоро купиха огромно имение на острова и смятат да прекарват там по-голямата част от годината. И затова и Шуми ще е там. 

"Мога официално да потвърдя, че Михаел Шумахер ще дойде и ще се установи в нашето градче заедно със семейството си. Всичко е подготвено за посрещането му", сподели кметът на градчето Андрач, където фамилията ще се установи.

Имението на Шумахер се разпростира на площ от близо 20 хил. кв. м., като постройката е 3000 кв. м., а има над 15 хил. кв. м. двор и гора около него. Всичко е заградено от огромна ограда, която ще пречи на любопитните погледи. 

Пилето не е напускал швейцарското си имение от 2015 г., където беше преместен след престоя си в местна клиника. В близост до Женевското езеро той е обграден от най-модерната медицинска апаратура, която да го поддържа жив след тежкия инцидент през 2013 г., когато удари главата си. Сега тази апаратура ще бъде преместена в Майорка.