Семейството на Михаел Шумахер и неговият мениджър Забине Кем продължават с установената вече години наред линия на поведение. „Асошиейтид Прес” се свърза с Кем, за да научи подробности за състоянието на 7-кратния световен шампион само дни преди началото на новия сезон във Формула 1. Агентът на Пилето за пореден път отклони питането, като същевременно благодари на феновете за вълната от съпричастноост.

"Михаел завинаги" - феновете не забравят Шумахер

Видео компилация за Шуми просълзи почитателите му

Вече минаха над 4 години то почти фаталния ски индцидент в Алпите, при който Шумахер в желанието си да защити друг скиор падна и удари главата си в камък, скрит под снега. Той бе откаран веднага в болница, където премина през серия животоспасяващи операции. Когато състоянието му позволи, неговото семейство го премести в техния дом в швейцарското градче Гланд край бреговете на Женева. Това се случи през септември 2014 година и оттогава досега Шумахер води битките си далеч от очите на обществото.

„Това, което мога да си позволя да кажа, е, че семейството наистина оценява емпатията от страна на феновете”, коментира по телефона Забине Кем. „Хората наистина виждат и разбират, че неговото здравословно състояние не бива да се разкрива публично.”

Тъжни новини за Шумахер: Затварят картинг пистата му

Мениджърът на Шумахер категорично отказа да разкрие каквито и да е детайли около това колко е напреднало възстановяването на 49-годишния бивш състезател.

Сезон 2018 във Формула 1 стартира с Гран При на Австралия на 25 март. Не пропускай нищо от първото състезание за годината чрез DIEMA SPORT 2GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.