Шефът на Мерцедес Тото Волф се надява, че Мик Шумахер ще получи втори шанс да се състезава във Формула 1, както и че ще остане в спорта догодина, макар и като резервен пилот. Шумахер загуби мястото си в Хаас след 2 години в американския тим, като Нико Хюлкенберг ще седне в болида догодина.

По всичко излгежда, че "сребърните стрели" са предложили на Мик да стане резервен пилот в тима за сезон 2023. Все още се очаква официално потвърждаване или отхвърляне на тази оферта от пилота. 

“Много харесвам Мик, както и цялото му семейство, впечатлен съм как Михаел и Корина са отгледали децата си с тази невероятно известна фамилия. Мисля, че той заслужава шанс. Той вече има титла във Формула 2, което не се постига лесно. Когато си в началото на кариерата си във Формула 1, всичко може да се обърне срещу теб, а Мик беше подложен на брутално напрежение, за да постигне добри резултати, но като цяло всичко във Формула 1 е брутално и това не помага на младите пилоти.”

“Мисля, че ако Мик изкара една година, в която да не е титуляр, както се случва и с Даниел Рикардо, това може да му се отрази добре, така човек може да се настрои по-добре и отново да се бори за място във Формула 1. Мик винаги ме е впечатлявал, още от първата ни среща, когато той караше във Формула 3. Той е добър човек. Той спечели титлите във Формула 3 и Формула 2, така че не е дошъл отникъде във Формула 1", завърпи Тото Волф.