Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф изрази мнение, че неговият настоящ пилот Люис Хамилтън и легендарния Михаел Шумахер са двамата най-добри състезатели, които изобщо някога е наблюдавал в шампионата. Австриецът изрази мнение, че постиженията на британеца, който вече е 5-кратен световен първенец, ще бъдат оценени по достойнство едва когато той се оттегли.

Мнозина се питат дали 33-годишният Хамилтън ще направи опит да атакува 7-те отличия на Шумахер, които до ден днешен са недокоснат рекорд. Не се виждат изгледи доминацията на Мерцедес да прекъсне в скоро време, а британецът има предостатъчно време пред себе си.

„Люис, по мое мнение, заедно с Михаел, са двамата най-добри пилоти, които светът някога е виждал”, каза Волф. „Ще го проумеем истински в деня, когато той се откаже. Имаме навика да не признаваме нечии страхотни представяния в мига, когато се случват.”

„Винаги отчитаме по достойнство постиженията на хора, които се оттеглят или умират. Никога обаче не казваме: „Този тип е невероятен, ние сме свидетели на един изключителен пилот”.”

„Мисля, че хората трябва да си дават сметка за това още докато пилотът се състезава”, допълни Волф.