Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер е на мнение, че двамата най-големи съперници в шампионата към настоящия момент – Люис Хамилтън и Себастиан Фетел се страхуват от таланта на „биковете” Макс Ферстапен. Според британеца никой не застрашава повече двуполюсния модел на двамата от младия холандец.

21-годишният Ферстапен спечели 2 състезания и завърши четвърти в генералното класиране през 2018-а, като и Хамилтън, и Фетел го посочиха като потенциален претендент за титлата, стига да бъде оборудван с подходящия автомобил.

През 2019-а Ред Бул ще премине към двигатели на Хонда, с които ще замени дългогодишния си доставчик Рено. С този ход австрийците не крият амбициите си да се намесят в противоборството между Мерцедес и Ферари, които изглеждат много пред всички останали конкуренти.

„Не мисля, че Макс го е страх от каквото и да било”, заяви Хорнер. „Виждали сме и Хамилтън, и Фетел да допускат грешки в хода на своите кариери. Себастиан всъщност в немалка степен оплеска миналия си сезон.”

„Ако се вгледате в представянето на Ферстапен през втората половина от кампанията, то той спечели най-много точки в този период след Люис. Не мисля, че на Макс му липсва каквото и да било, ако успеем да го снабдим с инструментите за спечелване на титлата.”

„Той може би е пилотът, който най-много тревожи Люис и Себ”, допълни Хорнер.