Вече бившият състезател от Формула 1 Фернандо Алонсо напълно вярва, че новият пилот на Ферари Шарл Льоклер може да се окаже човекът, който ще приключи доминацията на Люис Хамилтън и Мерцедес в хибридната турбо ера.

През последните 5 сезона германският тим неизменно печели титлите при пилотите (4 пъти Хамилтън и веднъж Нико Розберг) и конструкторите. Така тимът изравни диктатурата на големия конкурент Ферари, който властваше безропотно от 2000 до 2004 включително. „Скудерията” беше близо до нарушаване на режима през 2017-а и 2018-а, като все така си остава без световен шампион от Кими Райконен (2007) насам.

Финландският ветеран не получи предложение за нов договор и през 2019-а ще кара за бившия си тим Заубер. Така 21-годишният Льоклер стана вторият най-млад състезател в цялата история на „черните кончета”, а друг бивш техен кадър като Фернандо Алонсо е напълно убеден в качествата на монегаска.

„Той е млад, интелигентен и талантлив. Вярвам в тази комбинация от характер и талант”, заяви Алонсо.

„Любопитен съм да видя дали цикълът на Мерцедес ще приключи. Смятам, че този момент е близо”, допълни двукратният световен първенец във Ф1.