Бъдещата звезда на Макларън във Формула 1 – Ландо Норис призна, че четирикратният световен шампион Люис Хамилтън е невероятен състезател, но 17-годишният британец не вижда сънародника си като един от своите идоли.

От следващия сезон младокът ще бъде със статут на резервен пилот за Макларън. Той призна, че не е имал шансове да разговаря много с Хамилтън по време на миналогодишните награди на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), но пък цени високо шанса да се докосне до Себастиан Фетел.

„Не познавам Люис”, коментира Норис. „Той присъства на наградите на ФИА в края на миналата година, така че го видях там, но не сме си говорили.”

„Разговарях със Себастиан Фетел обаче. Той намери време за мен и поговорихме за 5-10 минути. Беше много мило от негова страна.”

„Моите идоли? Готино е да мисля за тях понякога. Гледам на Люис като на много добър пилот, а той е особено бърз в квалификациите. Подкрепям го, понеже е британец, но той не е мой идол. Трябва да се справям добре оттук нататък, а останалото само ще дойде”, коментира Норис.


Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1