Съдбата на Себастиан Фетел във Формула 1 стана крайно любопитна предвид очакващото се днес решение на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). Според няколко издания германският пилот на Ферари ще бъде дисквалифициран заради поведението му по време Гран При на Азербайджан.

Хамилтън: Фетел се опозори

Фетел: Не съм го ударил нарочно, и друг път е правил такива неща

Четирикратният световен шампион се замеси в дискусионен сблъсък с болида на Люис Хамилтън (Мерцедес) при кола за сигурност на пътя. Британецът в онзи миг водеше колоната, а Фетел се ядоса и сподели по радиото, че Хамилтън е спрял рязко пред него и това е причината за удара. Впоследствие обаче съвсем умишлено 30-годишният пилот се изравни с колата на съперника си и демонстративно блъсна гумата си в тази на Хамилтън.

Шефът на Мерцедес: Ръкавиците са хвърлени

Розберг изненадващо защити Хамилтън в спора с Фетел

Фетел завърши състезанието на 4-а позиция, докато основният му съперник в първенството финишира пети и изрази възмущението си от случката. Няколко медии по целия свят, в това число и „Аутоспринт”, който публикува официален документ, докладваха за дисквалификацията на Фетел.

Това означава, че от актива на германеца ще бъдат извадени 12 точки, които той спечели като четвърти. При дисквалификация такъв би станал Хамилтън, което значи, че той добавя още 2 на сметката си. Това би изравнило двамата на върха с по 141 точки.