Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън не смята, че е действал неправилно, когато тества спирачките си по време на Гран При на Азербайджан във Формула 1, а пилотът на Ферари Себастиан Фетел го удари отзад.

"Контролирах темпото, както и на други рестартирания, правих проби на спирачката в местата, където можеше да се направи. Фетел явно безе заспал на волана и се удари в мен, но това не е мой проблем. Той се опита да излезе сух от водата, Фетел завърши пред мен и е четвърти, това е неуважение, днес Фетел се опозори", коментира британският пилот.

"Ако иска да докаже, че е мъж, нека той се види с мен лице в лице. Той демонстрира опасно пилотиране, застраши ме, за щастие това беше на ниска скорост, ако скоростта беше по-висока, не се знаеше какво можеше да се случи. Ще продължа да се боря за титлата, както и досега, уикендът беше добър за мен. Беше добър ден за мен", добави пилотът на Мерцедес, който е заема второто място в генералното класиране в шампионата като изостава с 14 точки от германският пилот.