Пилотът на Ферари Себастиан Фетел също даде своето обяснение за инцинедта с Люис Хамилтън по време на Гран При на Азербайджан във Формула 1, 8-ми кръг от надпреварата в световния шампионат.

"Всичко беше очевидно. Не исках специално да го блъсна. Ударих си предното крило. Той е правил такива неща и преди. В крайна сметка, след рестарта той тръгна доста мощно напред, изненада ме и стартира рано, проблемът, дойде от това, че бях много близо до него, готвейки се за рестарта, както и всички останали болиди. Халимтън направи същото преди няколко години и в Китай, той просто така си действа", коментира Фетел.

"Всичко беше пределно ясно, трябваше да се борим като мъже, след като мен ме наказаха (10 секунди за опасно пилотиране), то трябваше и той да бъде наказан. Ние сме възрастни хора. Всички искаме да се състезаваме колело до колело, но не когато още не е рестартирано състезанието. Нямам проблеми с Хамилтън, уважавам го, но днес, след като ме наказаха, трябваше и Хамлитън да бъде наказан, дори във Висшата английска футболна лига, когато съдията отсъди нарушение, има играчи, които са съгласни с това решение, но има и такива, които не са съгласни. Това е спорт. Тези десет секунди наказание бяха доста дълги, но нямаше какво да направя", добави още пилотът на Ферари.

Фетел е лидер след осмия кръг във Формула 1, а в днешното състезание се нареди на 4-ото място.