Бившият пилот на Мерцедес и световен шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг зае страната на Люис Хамилтън относно сблъсъка между британеца и пилота на Ферари Себастиан Фетел в Гран При на Азербайджан. Според Розберг неговият доскорошен партньор не е имал вина за случилото се.

Шефът на Мерцедес: Ръкавиците са хвърлени

През миналата седмица ударът между звездите на Мерцедес и Ферари разедини мненията в света на моторните спортове, като Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) днес ще преразгреда ситуацията, за да оцени има ли нужда от допълнителни санкции. Фетел обвини Хамилтън за това, че го блъсна отзад, твърдейки, че британецът е провокирал инцидента с тест на спирачките си. Германецът обаче не коментира много-много последвалите си действия, когато се изравни със съперника си и удари своята гума в неговата.

Хамилтън: Фетел се опозори

Розберг прие с чувство хумор молбата да коментира ситуацията. „Трябва много да внимавам, понеже съм германец. Иначе нещата са много прости. Аз съм човекът, който познава Люис най-добре в цялата състезателна индустрия. Затова считам, че съм в най-добра позиия да преценя и със сигурност той не предизвика нарочно сблъсъка. Заставам твърдо зад думите си”, коментира Розберг.

„Себастиан носи вина в случая”, допълни сънародникът на Фетел.