Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призна, че ако Ферари действително реши да напусне Формула 1, то той няма никакъв начин да се противопостави.

Договорът между шампионата и „скудерията” изтича през 2020 година, а това, което би провокирало раздяла са потенциалните промени в регулациите за 2021 година. По време на моторното шоу в Женева президентът на Ферари Серджо Маркионе за пореден път потвърди заплахата си за напускане, която е резултат от недоволството на  компанията от посоката, в която собствениците от „Либърти Медия” индикираха.

Дори Мерцедес се намеси: Стига с провокациите към Ферари

Маркионе дори обяви готовност тимът да започне да се състезава в Америка. „Защо не? Имаме подобна традиция и мислим по въпроса”, каза той.

„Скудерията” е яростен противник не само на новите изисквания към двигателите, но също така не са съгласни и с налагането на ограничения в бюджета.

Екълстоун: Ферари наистина може да осъществи заплахата си

„Във времената на Енцо Ферари те бяха единственият тим, който произвеждаше и шаси, и двигател. Тогава имаха нужда от протекция. Сега времената са  други”, коментира Жан Тод.

„Ако Ферари напусне, това ще си бъде техен избор. Те са свободни да правят каквото преценят.”

„Разбира се, надявам се да не се стига дотам, но не можем да отпишем и тази вероятност”, коментира Тод.