Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф предупреди собствениците на шампионата „Либърти Медия” да престанат с провокациите към отбора на Ферари, който съвсем сериозно заплаши с оттегляне.

През последните дни президентът на „черните кончета” Серджо Маркионе още веднъж повтори заплахата си, като обвини състезателния директор на „Либърти” Рос Браун в това, че се държи като Мойсей. Големият проблем между двамата са промените по двигателите, които би трябвало да влязат в сила от 2021 година. Поне в това отношение Мерцедес заема страната на Ферари.

Култов Маркионе: Рос Браун се прави на Мойсей

„В момента имаме доминиращ двигател, който е най-мощният и най-ефективният произвеждан някога”, коментира Волф. „С нови регулации имаме възможности да оптимизираме двигателя още повече. Ала да произведем чисто нов двигател, който не отговаря на изискванията за високотехнологични аспекти на електрификация, ефикасност и мощност – един вид архаичен двигател – това не е което искаме.”

„Дали се страхувам от заплахите на Маркионе? Не ме е страх, но Маркионе трябва да бъде взет насериозно. Формула 1 трябва да следва своята базисна структура такава, каквато е. Ние имаме нужда от еволюция, а не от наивна революция.”

Хамилтън: Липсва ми желанието да преследвам Шумахер

„Аз съм спокоен, защото Ферари е Формула 1, а Формула 1 е Ферари. Но ако бях на мястото на „Либърти Медия”, нямаше да провокирам непрекъснато Маркионе с неприемливи предложения, искания или промени, в които няма никакъв смисъл”, каза Волф.