Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното беше достатъчно откровен относно настоящата ситуация на отбора. След 6 победи за Мерцедес в първите 6 старта за 2019-а италианецът заключи, че неговият тим е наясно с изоставането си.

Толкова рано през кампанията германците отвориха разлика, каквато не са имали в нито един момент през миналата година. От друга страна, Ферари допуска грешки почти на всички нива, като е показателно, че в Монако съсипаха шансовете на Шарл Льоклер, задържайки го в гаража твърде дълго по време на квалификациите и той се оказа елиминиран още в Q1. Според Биното може да са нужни седмици преди тимът да опита  да отвърне чрез нов аеродинамичен пакет.

„Знаем, че в момента не сме достатъчно конкурентни и на този етап не се задават промени по колата, които ще доведат до значителен ефект върху проблемите, изпитвани от началото на сезона”, коментира Биното.

„Пристигаме в Канада с готовност да направим най-доброто и да оставим зад гърба си грешките от последните няколко състезания”, допълни той.

Преди 12 месеца Себастиан Фетел триумфира на трасето в Монреал, като прекъсна серията от 3 последователни победи за Люис Хамилтън. „Тази писта обикновено произвежда някои вълнуващи и непредвидими състезания. Дългата права и голямата зона за спиране преди шикана, който води към старт-финалната линия, са местата за изпреварване, където очакваме да видим добри битки. Характеристиките на канадското трасе представляват допълнително предизвикателство, като се има предвид, че максималната скорост, ефективността на спирачките и сцеплението са основните фактори, които да взимаме под внимание”, добави Биното.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!