Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа намерение да брани качествата на своя болид до последно въпреки факта, че нямаше никакви изгледи за победа в нито един от първите 6 старта за сезон 2019.

Най-високото класиране на 31-годишния състезател дотук дойде именно в най-скорошното състезание – Гран При на Монако. То обаче дойде след наказание за Макс Ферстапен (Ред Бул), който иначе финишира непосредствено зад победителя Люис Хамилтън (Мерцедес). В момента Фетел се намира на 55 точки зад британския лидер в класирането и положението за „скудерията” не изглежда никак добро.

„Скоростта ни в правите е наистина добра. Просто като цяло ни липсва притискане към асфалта. Това е слабост, с която сме наясно”, коментира Фетел.

„Не мисля, че колата е чак толкова зле, колкото изглежда. Резултатът в Монако трябваше да бъде по-добър, но е много трудно да я вкараме в рамка, в която тя се чувства щастлива. Определено ще стигнем ниво, при което сме по-конкурентни, но все още сме много далеч от мечтаната позиция. Това е ключовият урок за нас: в краткосрочен план трябва да намерим правилния баланс за болида. Очаквам с нетърпение следващите 3, 4, 5 състезания, трябва да се уверим, че ще подобрим автомобила. Той има нужда от повече сцепление, за да се движим по-бързо. Толкова е просто”, допълни Фетел.