Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че тандемът между Шарл Льоклер и Карлос Сайнц е най-добрия във Формула 1. Италианецът е много щастлив от сработването на двамата пилоти.

„Много съм щастлив по много причини – заяви Биното. – Първо мисля, че имаме най-добрия пилотски тандем в целия пит. Второ, защото знаем, че Шарл е фантастичен пилот, много талантлив, но продължава непрекъснато да се подобрява и съм супер доволен от това. Той имаше вече страхотни възможности за победа този сезон. Първата беше в Монако, но поради причините, които всички знаем и си спомняме какво се случи.  От друга страна, Карлос се интегрира много добре. Той подобрява представянето си във всяко състезание и е отличен еталон за представянето и на Шарл. Принуждава го да се представя още по-добре и двамата се дърпат напред“, заяви Биното.

„Мисля, че спечелването на по 80 точки показва колко е важно да има двама добри пилоти, които да носят резултати за шампионата при конструкторите – заявява италианецът. – Много съм доволен от това и с нетърпение очаквам, защото съм почти сигурен, че тези две момчета ще ни доставят голямо удовлетворение", добави още той.