Първите три състезания през 2019-а във Формула 1 определено не се развиха по вкуса на Ферари. Докато преките конкуренти Мерцедес и Ред Бул се надпреварваха да обясняват колко бърза е колата на „черните кончета”, при тях тема №1 си остават отборните заповеди.

Още преди началото на сезона Шарл Льоклер беше инструктиран, че поне в началото на сезона Себастиан Фетел ще получава предимство и точно това се случва. В Бахрейн беше единственият случай, когато той не се съобрази и беше на броени обиколки от дебютната си победа, когато техниката го предаде и 21-годишният младок се задоволи само с третото място.

До този момент остава впечатлението, че Ферари умишлено не позволява на своя новобранец да засенчва Фетел, който през предходните 2 години беше основният конкурент на Люис Хамилтън. Тук идва тънкият момент, че докато това се случва, Мерцедес вече взе три двойни победи (2 на сметката на Хамилтън) и сериозно дръпна при конструкторите.

Така че мигът за ответен удар от „черните кончета” приближава и сега въпросът опира дали Фетел най-накрая ще се възползва от всички реверанси, показвайки силно пилотиране в Азербайджан, или от Ферари ще изневерят на себе си и ще опитат нещо ново, като заложат на младостта.

Вижте повече по темата във видеото от „Формула 1 Токшоу“ по телевизия DIEMA SPORT!