Шефът на Астън Мартин във Формула 1 - Майк Крак, не опроверга категорично слух, че Себастиан Фетел може да замести Ланс Строл в началото на сезон 2023. Канадският пилот е с контузия след инцидент с велосипед, за която няма официално потвърждение колко е тежка. Строл пропусна предсезонните тестове в Бахрейн и е възжможно да изпусне първия старт от годината, също на пистата "Сахир".

По време на последния ден от предсезонния тест бе споменато, че Строл е посетил доктор Хавиер Мир. Ортопедът е един от най-популярните сред пилотите от MotoGP лекари.

Кандецът бе заместен от Фелипе Другович по време на тестовете. Шампионът във Формула 2 многократно бе питан дали ще кара и в Гран при на Бахрейн. Той всеки път отговаряше, че не знае и от тима зависи какви стъпки ще предприеме ако титулярът не е в състояние да седне зад волана.

Междувременно се появи слухът, че Себастиан Фетел може да се окаже в кокпит на F1 болид много скоро, след като официално сложи край на Гран при кариерата си. Също през последния ден на изпитанията в Бахрейн се разбра, че четирикратният световен шампион е предложил на тима услугите си.

„Проведох няколко телефонни разговора със Себастиан. Но това се случваше и миналата година. Ще продължим да се чуваме и в бъдеще“, отговори Крак на въпрос дали се е обаждал на Фетел.

На последвало питане дали Себастиан е проявил интерес да замести Строл отговорът бе по-категоричен:

„Няма да ви кажа.“