Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че четирима от неговите механици в Мерцедес са били обрани под заплахата от огнестрелни оръжия в петък преди Гран При на Бразилия. Британецът не скри своето възмущение от факта, че подобно нещо се случва за поредна година в Сао Пауло, като този път нападателите дори си позволили да произведат предупредителни изстрели.

Ботас тръгва първи в Бразилия, Хамилтън разби болида

Заради инцидента от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) веднага обявиха, че днешното състезание на „Интерлагос” ще се проведе при засилено полицейско присъствие.


Не пропускайте Гран При на Бразилия от 18 часа днес - само в GONG PLAY и ефира на DIEMA SPORT 2!


„В петък вечер някои от момчетата в отбора бяха заплашени с пистолети, докато си тръгваха от пистата в Бразилия”, написа Хамилтън в „Туитър”. „Имало е изстрели, а също така пистолет е бил опрян в главата на един от моите хора. Това е възмутително. Моля ви, кажете молитва за момчетата, които са тук и са професионалисти дори когато са толкова разклатени.”

„Това се случва всяка година тук”, продължи 32-годишният британец. „Формула 1 и отборите трябва да правят повече, няма никакви оправдания!”


Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1