Бившият световен шампион от Формула 1 и съотборник на Люис Хамилтън в Мерцедес – Нико Розберг, вярва, че неговият наследник в отбора Валтери Ботас малко по малко успява да „влезе под кожата” на 5-кратния световен шампион.

Розберг успя да надвие британеца за титлата през 2016, а след това ненадейно сложи край на кариерата си. Във въпросния сезон германецът успя да се възползва от всяка грешка на своя партньор, а отношенията помежду им тотално се разпаднаха. Неведнъж оттогава Розберг е споделял, че за да може човек да надвие Хамилтън, трябва да намери начин да му отнеме увереността.

В първия старт през сезон 2019 Хамилтън спечели квалификацията в Австралия, но още на старта бе изпреварен от Ботас, който удържа победата. Сега в Бахрейн Хамилтън даде 3-о време в събота, като беше със само 66 стотни от секундата по-бърз от финландеца.


Насладете се на екшъна в Гран При на Бахрейн, втори кръг от сезона във Формула 1, от 18,10 часа в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„В момента Ботас наистина се опитва да влезе под кожата на Люис”, заяви Розберг пред „Скай Спортс”. „Той дава всичко от себе си и върши добра работа. Началото винаги се прави с малки стъпки, просто трябва да отнемеш на Люис неговото високо самочувствие.”

„Ботас прави именно това и вече се забелязват първите съмнения у Хамилтън. Това единственият път пред него. Само така може да го надвие. Мисля, че през зимата Ботас е свършил страхотна работа по „рестартирането” си”, заяви още Розберг.