Валтери Ботас, който спечели първия старт от календара на Формула 1 за сезон 2019, ще е под светлината на прожекторите и във втория старт за Гран При на Бахрейн.

"Политиката на Мерцедес през миналия сезон беше ясна, Ферари е доста силен, ще дадем приоритет на единия пилот, който е по-напред от другия. Ботас ще помага на Хамилтън. Тази година нещата се обърнаха и объркаха заради силния старт на Валтери. На практика в Австралия той не допусна грешка, много фактори обясняват това и дават надежда това представяне да продължи, ако продължи да кара така, той ще спечели титлата. Той има скоростта, тази година, той е по-агресивен, но това е годината на Ботас", коментира в предаването "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT 2 Георги Иванов.

"Имах труден сезон, най-хубавото е, че той свърши. Нещата се променят, посещавам Лапландия винаги преди старта на сезона. Обичам дългите тренировки. Не виждам минуси да тренираш на студено. Всичко зависи от теб. Всяка зима обичам да карам разни неща. Чувствам се много по-добър от миналия сезон, ще дам всичко от себе си", заяви преди старта в Бахрейн Валтери Ботас.

"Изглежда преоткрит, изглежда спокоен, не е подвластен на външни обстоятелства, миналата година имаше момент на пренавиване, сега има спокойствие. Ботас беше по-бърз от Хамилтън, обяснението е, сцеплението на машината по оптимален начин, това беше уникално изпълнен уикенд. Фетел и Хамилтън не са се отказали, дано станем свидетели на дълга битка, и двамата, както и Ферстапен и Льоклер, както и Ботас ще са мотивирани" каза Момчил Манчев.