Даниел Рикиардо приветства завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1 като негов заместник в тима на "Рено" през следващата година.

Австралиецът, който в края на сезона ще премине в "МакЛарън", заяви по време на видеоконференцията вчера, че е развълнуван от завръщането на двукратния световен шампион.

"Това е страхотно за спорта. Той е голямо име във Формула 1 от много години", заяви 31-годишният Рикиардо за Алонсо, който ще навърши 39 години този месец.

"Да се върне с отбора и марката, с която спечели титлите, е наистина невероятно. И се вълнувам да се състезавам отново срещу него. Това е хубаво. Младите момчета са добри, но ме карат да се чувствам стар, така че да има друг "по-стар" пилот на пистата е по-добре за мен", коментира още австралиецът.

Алонсо за последен път се състезава за МакЛарън през 2018 година и Рикиардо беше попитан дали ще се радва да му предаде болида си за петъчни тренировки тази година. Той отговори отрицателно.

"Чух думите "помогнете на Фернандо Алонсо". Той не се нуждае от помощ. Не изглеждаше, че ще бъде по-бавен заради възрастта си. Последният му сезон във Формула 1 беше доста силен от всичко, което чух и видях", добави Рикиардо.

Френският съотборник на Рикиардо - Естебан Окон, за когото Алонсо е бил герой в детството, заяви, че испанецът ще помогне да се изгради нещо ново в Рено.

"Той е много мотивиран. Вчера си писах с него и той много държи да се върне", каза 23-годишният Окон.