Австралийският пилот Даниел Рикардо, който ще напусне тима на Макларън в края на сезона, намекна, че може и да остане в спорта, въпреки че няма договорка да кара в друг отбор за през следващия сезон. Това би означавало, че той може да се появи като резервен пилот.

Рикардо е имал преговори с Алпин, преди от отбора да се насочат към Пиер Гасли от Алфа Таури. Мястото на австралиеца в Макларън пък ще бъде заето от Оскар Пиастри. Единствената надежда за бившия пилот на Ред Бул остава мястото в Хаас, но там въпросителните са много. Все още не се знае дали Гюнтер Щайнер и компания ще разчитата на Мик Шумахер и за през следващия сезон, или ще търсят негов заместник. За разговори между Рикардо и американския отбор няма информация.

Guilliver/GettyImages
29 снимки

Самият Даниел Рикардо намекна за позиция като резервен пилот в интервю преди Гран При на САЩ. 

"Ще бъда наоколо, не се притеснявайте. Вижте, ситуацията с Макларън...трудно се подготвяш за нещо такова, но ние имаме план и още работим по него", сподели той.

Слуховете около Рикардо гласят, че той може да стане резервен пилот в Мерцедес или бившия си тим - Ред Бул, но потвърждение все още няма.

"Искам да съм на пистата и да се боря за победи. Искам да дам всичко от себе си", добави австралиецът.