Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вярва, че Ред Бул няма да забавят темпото до края на сезона. Той обаче остава скептичен, че това е началото на ерата Ред Бул и Макс Верстапен.

“Автомобилът на Ред Бул е най-бързият през целия сезон, това ще се запази и в последните състезания. Ние минахме по-напред в Остин защото част от пилотите пред нас имаха проблеми. Ако Шарл Льоклер и Серхио Перес бяха в челото, то може би състезанието щеше да се развие по-различно. Но по отношение на чистата скорост, Ред Бул имат ясно изразено предимство”, заяви Хамилтън.

“Боксът на Макс продължи 11 секунди, той се върна на пистата зад Льокелр, но беше толкова по-бърз от него, че веднага навакса 6 секунди, после изпревари Шарл, след това изпревари и мен и на финала имаше няколко секунди аванс. Автомобилът на Ред Бул демонстрира впечатляваща скорост”, допълни британецът.

Пилотът на Мерцедес отговори на въпрос дали настъпва ерата на Ред Бул и Макс Верстапен:

“Още е рано за това, но ако Ред Бул продължат да доминират и в началото на следващия сезон, то тогава всичко е възможно. Но пък Ферари са по-бързи от Ред Бул в квалификациите, така че ако в Скудерията вдигнат състезателното си темпо, то ще могат да се борят с Ред Бул. Но нито за тях, нито за нас ще е лесно да постигнем това”