Сериозен разнобой има в Мерцедес относно привличането на Себастиан Фетел. От едната страна стои бордът на директорите на компанията собственик Даймлер, а от другата са шефът на заводския отбор във Ф1 Тото Волф и звездата на отбора и шесткратен шампион Люис Хамилтън.

Приближени до Ола Калениус твърдят, че изпълнителният директор на концерна Даймлер държи Фетел да бъде привлечен и така в отбора да има германски пилот. След като Фетел обяви, че в края на годината напуска Ферари, Волф веднага коментира бъдещето на пилота, като първоначално изрази сериозен интерес. Двамата са в много добри отношения и не крият приятелството си въпреки съперничеството на Мерцедес и Ферари.

Намеса от страна на Люис обаче рязко промени тона при изказванията на Волф, който вече е доста по-резервиран. Австриецът обясни как първо ще бъде преговаряно за 2021 година със сегашните пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас, след това с Джордж Ръсел, който се състезава за Уилямс, но е и официален тестов пилот на Мерцедес, и чак тогава може да се мисли за Фетел.