Ветеранът Кими Райконен е склонен да кара още един сезон за Ферари във Формула 1. Договорът на финландеца изтича в края на настоящата година, а той призна, че през 2019-а би се радвал също да бъде част от „скудерията”.

Мнозина очакваха, че след 16 сезона в „кралските гонки” навършващият 39 години през октомври скандинавец вече ще се замисли за оттегляне. От месеци наред текат спекулации, че Ферари не смята да удължава неговия договор и вече търси нов партньор за Себастиан Фетел.

Фернандо Алонсо пред завръщане във Ферари?

Към момента Райконен, който има 20 победи в своята кариера, също отказва да повдигне завесата пред своето бъдеще. „Решението не е само мое. Всичко зависи от отбора, а те знаят точно какво искам”, каза Ледения.

„Няма да карам във Формула 1, ако това не ми доставя удоволствие. Удоволствието от пилотирането е единственото, което ме задържа тук. Бих могъл да се справя без всичко останало, колкото и голяма да е липсата.”

Райконен: От 15 години всеки сезон ми е последен

„Решението ще повлияе от множество фактори, но е сигурно, че моята страст към състезанията няма да изчезне поне до края на сезона”, допълни Райконен.