Пилотът Алекс Албон потвърди, че се е споразумял да продължи престоя си в тима на Уилямс през 2023 след информацията, че Оскар Пиастри е отказал да кара за Алпин.

„Разбирам, че с моето споразумение Уилямс Рейсинг е публикувал прессъобщение този следобед, че ще карам за тях следващата година. Това е вярно и аз подписах договор с Уилямс за 2023. Ще карам за Уилямс следващата година. Хайде, Уилямс“, написа той в пост в „Туитър“.

Вчера австралийският състезател отрече изявление по-рано през същия ден от френския конструктор във Формула 1 Алпин, че е подписал с тях за следващия сезон. Уилямс е един от двата отбора, които по непотвърдени информации, преговарят за подписа на Пиастри, шампион от Формула 2 за 2021 и в момента изпълняващ ролята на резервен пилот в Алпин. Въпреки това, Уилямс не каза нищо днес за другия си пилот – Никола Латифи, чийто договор изтича в края на годината.

26-годишният Албон, чиято майка е от тайландски произход, а баща му е британец, дебютира във Ф1 през 2019 за Ред Бул, и се присъедини към Уилямс за този сезон. По време на престоя си в Ред Бул той имаше две трети места, преди да бъде заменен миналата година в австрийския тим от Серхио Перес. В момента той заема 19-та позиция в генералното подреждане със скромния актив от три точки.