23-ият ден на месец май видя първите две свободни тренировки преди Гран при на Монако, а доминацията на Мерцедес продължи с пълна пара. Най-бърз в Княжеството и във втората свободна тренировка беше световният шампион Люис Хамилтън, който записа най-бързата обиколка – 1:11,118. По този начин английският пилот остави зад себе си съотборника при „сребърните стрели” Валтери Ботас, след като финландецът остана на 0,081 секунди зад Люис.

CR7 в бокса на Хамилтън по време на тренировката в Монако

Разликата е минимална, като очакванията са двамата пилоти в Мерцедес да се вкопчат в яростна борба за голямата награда на Монако.

Можете да гледате пряко събитията по телевизия DIEMA SPORT 2 и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

В Княжеството представи „уникален” почивен ден, след като в петък няма да има тренировка, а след втората такава, то Ферари и Ред Бул ще трябва да наваксат голямата разлика от 0,7 стотни след P2. Разделилият двата болида на Мерцедес през първата тренировка – Макс Ферстапен, не успя да направи добра обиколка, като дори холандецът изрази гнева си от колата, която имаше явни проблеми в настройки, когато се стигаше до дълга серия от обиколки.
 

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел завърши трети, като почти не удари стената на един от завоите. Голямата звезда в кервана от днешния ден може да бъде новака в Торо Росо Алекс Албон. Роденият във Великобритания младок завърши на пето място, малко зад четвъртия Пиер Гасли от Ред Бул.