Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че е много вероятно отборът от Формула 1 да задържи Кими Райконен като пилот и през 2018 година. Очаква се обявлението да излезе през септември непосредствено преди Гран При на Италия.

Ферари режисира победата на Фетел в Унгария

Фетел: Не направих услуга на Кими

Бъдещето на Райконен в „скудерията” не изглеждаше така сигурно, като се има предвид, че той е едва пети във временното класиране след 11 старта, докато съотборникът му Себастиан Фетел води с 202 точки. Ледения изостава с цели 86 от своя партньор, като трябваше да изтърпи и някои сериозни критики за представянето си както от Маркионе, така и от шефа на отбора Маурицио Аривабене.

На два пъти през сезона обаче опитният финландец получи нареждания да отстъпи победата в полза на Фетел - в Монако и съвсем наскоро в Унгария.

„Мисля, че говорихме достатъчно пред широката публика относно Фетел. Ако той иска да остане, е повече от добре дошъл да го стори”, коментира Маркионе.

Шефът на Ферари: Райконен е истински отборен играч

„Колкото до случая на Кими, ние сме доста сигурни. Знаем, че той желае да остане. Дано скоро подпишем и с двамата. Какви са шансовете на Кими за нов контракт? Бих казал, че надвишават 50 процента. Ще видим.”

„Маурицио Аривабене ще обяви новите договори преди Гран При на Италия. Не сме планирали конкретен момент, засега е още рано. Измина 11-ото от общо 20 състезания, предстоят още доста”, допълни Маркионе.