Шефът на Ферари във Формула Маурицио Аривабене похвали много сериозно своя пилот Кими Райконен за това, което трябваше да изтърпи по време Гран При на Унгария. Италианецът заяви, че финландецът се е доказал като истински отборен играч, след като позволи на видимо по-бавния Себастиан Фетел да спечели.

Ферари режисира победата на Фетел за Унгария

Фетел: Не направих услуга на Кими

Германецът бе начело на състезанието през цялото време, въпреки че каращият точно зад гърба му Кими имаше далеч по-добра скорост.  Нарежданията от бокса обаче бяха категорични и фаворизираха Фетел, а това направи състезанието на „Хунгароринг” доста напечено за Райконен. За втори път през сезона той преживя подобно нещо, като и в Монако отстъпи победата на Фетел.

„Направихме страхотно състезание и постигнатите резултати станаха факт при никак не лесни обстоятелства”, коментира Аривабене. „Още веднъж това демонстрира силния характер на Ферари. Поздравления на момчетата в бокса и в Маранело, които работят заедно, а това е белег за един велик тим.”

Успехът бе за Ферари, но Мерцедес спечели сърцата

„Себ кара великолепно, като успя да задържи преднината си въпреки проблема с волана. Той бе подпомогнат от страхотното представяне на Кими, който демонстрира, че не само е шампион, но също така и истинки отборен играч”, допълни Аривабене.

Във временното класиране Фетел е първи с 202 точки, като има аванс от 14 пред втория Люис Хамилтън (Мерцедес). Кими Райконен е едва 5-и с 116 точки, на една зад четвъртия Даниел Рикиардо (Ред Бул).

При конструкторите Мерцедес води с 357 пункта, следван от Ферари (318) и Ред Бул (184).