Четири години след тежкия инцидент във френските Алпи, който прикова легендата на Формула 1 Михаел Шумахер на легло и в много тежко състояние, сега се появи нова надежда за него. Германският бивш пилот може да бъде подложен на революционно ново лечение на мозъчни травми в САЩ. 

Тъжни новини за Шумахер: Затварят картинг пистата му

Според мексиканското издание "Ел Универсал", семейството на легендата обмисля да го подложи на терапия в Далас, Тексас. Тя се води от гуруто в лечението на тежки мозъчни травми Марк Мийкс, който е върнал множество хора към нормалния живот, претърпели подобни на Шуми инциденти и поражения на мозъчната кора. 

Пълна мъгла и лъч надежда за Шуми 4 години след ужаса

"Имаме огромен опит с третирането на такива контузии и резултатите ни са страхотни. Мисля, че няма клиника в Европа, която да провежда нашето революционно лечение в тази област", сподели Мийкс. 

На 49-ия му рожден ден, светът извика: Бори се, Шуми!

Иначе въпросното мексиканско издание се обърна към представителите на семейството на Шумахер с коментар по въпроса, но от там излязоха с традиционния отговор от последните четири години: "Личният живот на Михаел не е обект на публично обсъждане, така че няма да коментираме нищо около него."