За мнозина датата 29-и декември означава, че им остават още 3 дни за подготовка за новогодишните празненства. Никой не ѝ обръща чак такова внимание (освен може би родените на нея).Не остава много време, а задачите си чакат…

За всички фенове на Формула 1 нещата стоят съвсем различно. Защото на 29-и декември 2017 се навършват точно 4 години от злощастния ски инцидент, който преобърна целия живот  на големия Михаел Шумахер и неговото семейство. Близките на великана с недостижимите 7 световни титли пазят изключително ревниво неговото лично пространство и така е редно. Не минава обаче и ден без някой да зададе болезнения въпрос. Милиони хора по света таят надежди за пълното възстановяване на германеца, макар изгледите да не са добри.

Неведнъж в своята бляскава кариера на пистата, самият Шумахер изпадаше в тежко положение. И също толкова на брой са примерите защо той е толкова обичан навсякъде. Защото беше боец. Защото не се предаваше. Защото отстъплението не беше маневра в арсенала му.

На тази тъжна дата за всички фенове на Пилето ви предлагаме някои от най-вдъхновяващите цитати от абсолютния властелин на Формула 1.