Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер няма никакво намерение да заменя настоящия пилот на отбора Макс Ферстапен за 5-кратния световен шампион Люис Хамилтън, дори и да му се отвори подобна възможност.

Британецът е един от най-големите фенове на младия холандец, който на 17 години и 166 дни стана най-младият пилот, дебютирал в старт от Ф1. След това Международната федерация по автомобилизъм въведе възрастово изискване, което на практика прави това постижение на Ферстапен недостижимо.

От 2015-а насам холандецът натрупа доста опит и мнозина го сочат за бъдещия голям доминатор в най-комерсиалната автомобилна надпревара на планетата. „Дали бих заменил Макс за Люис? Не, Макс е бъдещето”, заяви Хорнер по адрес на 21-годишния състезател.

„Той е на 21 и еволюира. И той, и Люис са феноменални пилоти. Люис е един от най-добрите за всички времена. Макс вече спечели състезания, но още не се е борил за титла в хода на цял шампионат.”

„По отношение на разностранни способности, умения да се състезава и скорост Макс разполага с всичко, за да се бори рамо до рамо с Люис Хамилтън”, допълни Хорнер.

Сезон 2019 във Формула 1 започва този уикенд с Гран При на Австралия (17 март).