Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик загуби титулярно си място във Формула 1 в края на 2022 година и прекара сезон 2023 като резервен състезател в отбора на Мерцедес. Германецът искаше да се завърне в най-престижната автомобилна надпревара през 2024 година, но не успя да си намери място. 

Въпреки че отново ще бъде резерва в Мерцедес синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер ще се състезава през 2024 година. Той ще бъде един от пилотите на Алпин при дебюта на френския тим в Hypercar категорията на Световния шампионат за издръжливост (WEC).

В интервю пред медиите германецът обясни, че му е било лесно да избере да подпише с Алпин, тъй като програмата в WEC много лесно се съвместява с ангажиментите му във Формула 1. Преди да се стигне до договора между него и Алпин той е разглеждал възможности за преминаване в Супер Формула или Индикар.

За Мерцедес е важно аз да се състезавам тази година, за да не губя форма. Ако трябва да сме честни аз не съм спирал да мисля за различни опции, опитвах се да ги сравнявам. Лично за мен WEC е най-доброто, защото имаше най-малко минуси и най-много плюсове. Накрая за мен беше лесно да избера къде да ида. Преди това обмисля дали да не отида в Япония (Супер Формула), или на запад (Индикар в САЩ), но истината е, че, ако бях избрал едно от двете трудно щях да го комбинирам с Формула 1", заяви Шумахер.