Германецът Мик Шумахер заяви, че трудният му първи сезон във Формула 1 му е помогнал да натрупа опит и да се развие като пилот. 23-годишният Шумахер смята, че е направил стъпка напред в последните 12 месеца.

„Чувствам, че съм пораснал и че направих важна крачка в развитието си. Да се надяваме, че това ще е достатъчно да бъде конкурентоспособен и да свърша необходимата работа. Имам усещането, че съм напреднал във всеки аспект, но няма нещо специално, което мога да изтъкна“, заяви пилотът на „Хаас“ в интервю за RacingNews365.com.

Мик Шумахер вече се подготвя за третия кръг от сезона във Формула 1 и състезанието за Голямата награда на Австралия през идния уикенд. Той все още няма спечелена точка от началото на сезон 2022, но очаква позитивна година.

„Интересно ще е да се види дали мога да подобря представянето си от миналия сезон. Смятам, че имам всичко необходимо, за да направя следващата стъпка в развитието си, а ако колата помогне, сигурен съм, че ни чака позитивна година“, коментира още Шумахер – младши.

Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер завърши на 11-а позиция в първия кръг от сезона във Формула 1 в Бахрейн, а в Саудитска Арабия се заби с висока скорост в бетонната стена малко преди края на втората сесия от квалификацията за място. По-късно той заяви, че е добре, но пропусна състезанието.