Мик Шумахер няма проблеми с увереността след инцидента в Джеда. Шефът на отбора на Хаас Гюнтер Щайнер не вярва, че германският състезател ще загуби своят решителност, след като претърпя тежък инцидент в квалификацията за Гран при на Саудитска Арабия.

Шумахер загуби контрол над своя болид във високоскоростния завой 12 по време на Q2 за Гран при на Саудитска Арабия. Това доведе до силен удар в бариерата от лявата страна на пистата, който повреди голяма част от колата. След това той бе откаран в болница за преглед Шумахер, където бе установено, че не е получил наранявания. Въпреки всичко той не взе участие в състезанието по улиците на Джеда. Според изчисленията, катастрофата на 23-годишния състезател може да струва на екипа около 1 милион щатски долара.

Това беше лоша новина за германеца, който се бореше да запише най-добрия резултат в кариерата си в F1. Германецът се бори да спечели първите си точки в световния шампионат благодарение на възхода във формата на Хаас.

Шефът на американския тим Гюнтер Щайнер смята, че увереността на Шумахер няма да бъде срината от катастрофата. Също така той вярва, че бившият шампион от Формула 2 ще се възстанови в условията на засилена конкуренция в средата на колоната.

„Не мисля, че той ще загуби увереност“, каза Щайнер. „Очевидно сега целта е малко по-висока от миналата година. Тогава нямаше никакво съмнение, че ще бъдем 19-ти и 20-ти. Бяхме доста последователни в това да заемаме последните две места на стартовата решетка.“

„Затова тази година смятаме, че е добре да има по-голям натиск върху Шумахер. Той трябва да се учи от това. Продължавам да твърдя, че колкото по-високо се изкачвате, толкова по-рядък става въздухът. Затова трябва да се справите с него по най-добрия начин.“

„Голямото напрежение част от работата на пилот от F1. Трябва да може да се справяте него. То е характерно за всеки високопоставени атлети и мениджъри. Ако този вариант не ти допада, по-хубаво трябва да отидеш да се занимаваш с нещо друго.“

Щайнер смята, че анализът на причината за катастрофата с Мик Шумахер ще бъде от ключово значение, за да му помогне да разбере какво се е случило и да гарантира, че решителността му няма да бъде накърнена.

„Трябва да поговорим. Смятам, че той трябва да го направи, защото ние не сме карали колата. Трябва да покажем това, което той иска да види„, каза Щайнер. „Освен това трябва да неговите данни и тези на Кевин. Лично аз не съм правил никакви сравнения. Трябва да разберем точната причина за инцидента, която ще ни помогне да предотвратяваме такива неща в близко бъдеще. Накрая Мик просто отново ще седне в колата и ще придобие повече сигурност в своето каране“, завърши Гюнтер Щайнер.