Германският пилот Мик Шумахер заяви, че е готов да замени британеца Люис Хамилтън в тима на Мерцедес през следващата година, ако му се открие такава възможност.

24-годишният Мик, който е син на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, е тестови пилот за Мерцедес. След като преди дни стана ясно, че от 2025 година седемкратният световен шампион Хамилтън преминава във Ферари, това отваря свободна позиция в Мерцедес и младият германец се надява, че той ще може да я получи.

"Ясно е, че позиция като тази идва с огромно напрежение. Но мисля, че аз съм готов за него. Решението няма да бъде мое, но шансовете ми са налични, макар и да не знам колко точно големи са", заяви Мик Шумахер пред RTL.

Шумахер кара за тима на Хаас през 2021 и 2022 година, но договорът му не продължен след тези два сезона. През 2023 година той прие възможността да стане тестов пилот за Мерцедес, като през новия сезон също ще изпълнява тази роля.

"Формула 1 все още е моята мечта и моята голяма любов. Така че място на стартовата решетка е моята цел", завърши Мик Шумахер.