Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф отново си позволи да вземе отношение към заплахите на Ферари да напусне шампионата след 2020 година. Австриецът призова Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да вземе по-сериозно позицията на „черните кончета” и да не се отправят излишни провокации.

Шефът на ФИА: Ферари са свободни да напуснат

По-рано през седмицата президентът на ФИА Жан Тод обяви на всеослушание, че Ферари е „свободен да напусне”, ако иска точно това. Търканията се породиха около новия рекламен договор и промените в регулациите отвъд 2020 година. Към момента италианците са единственият тим, който участва в шампионата от самото му създаване през 1950 година.

Лично президентът на Ферари Серджо Маркионе отправи предупреждението още в края на миналата година, а след това в няколко други случаи потвърди, че е докрай сериозен в заканите си. „Той има ясни идеи как трябва да изглежда Ф1, за да бъде удачна платформа за Ферари”, коментира Тото Волф.

Екълстоун: Ферари наистина може да осъществи заплахата си

„Ако той не вижда никакво предимство за марката, ще угаси светлините простичко и без грам съжаление.”

„Какъв е съветът ми до ФИА? Не се закачайте с Маркионе.Формула 1 се нуждае от Ферари повече, отколкото обратното”, добави шефът на Мерцедес.

Сезон 2018 във Формула 1 стартира с Гран При на Австралия на 25 март. Не пропускай нищо от първото състезание за годината чрез DIEMA SPORT 2GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.