Люис Хамилтън с Мерцедес спечели втория кръг от календара във Формула 1, след като съумя да завърти най-бързо 57-те обиколки на пистата Сахир и записа 74-ата си победа в кариерата. Втори остана съотборникът му Валтери Ботас, а трети Шарл Льоклер от Ферари, който водеше почти през цялото състезание, но 10 обиколки преди края проблем с двигателя го свали на третото място, а финалът на надпреварата дойде с кола за сигурност. Той взе допълнителната точка за най-бърза обиколка.

Още в първата обиколка стартовите позиции бяха направени на пух и прах, след като гумите на Льоклер превъртяха, което затрудни тръгването му. Фетел успя да излезе на първата позиция. Льоклер направи най-бърза обиколка като спря хронометрите на 1.36:383 минути. Сайнс опита да изпревари Ферстапен на 4-ия завой, но след като се получи контакт между тях, испанецът спука гуми.

В 6-ата обиколка Льоклер успя да си върне първата позиция, изпреварвайки съотборника си като съумя да натрупа и преднина от 1,5 секунди. Дойде ред и на Сайнс да направи най-бърза обиколка - 1.35:842 минути. Между 10-а и 14-а обиколка Хамилтън започна да натиска втория Фетел и съкрати доста разликата,а  Ферстапен успя да изпревари Ботас в битката за 5-ото място.

След първото влизане на пилотите за смяна на гуми, отново Льоклер поведе колоната, пред Хамилтън и Фетел, а лидерът даде и най-добра обиколка с време 1.33:914 минути. След тези 16 обиколки само Дани Рикиардо не беше влизал в бокса да смени гуми.

Фетел започна да притиска втория в подреждането Люис Хамилтън, а обиколката беше 22-ра.

Класирането след 30-ата обиколка е следното - Льоклер, Фетел, Хамилтън, Ботас, Ферстапен, Хюлкенберг, Норис и Райконен са в топ 8. Седем обиколки по-късно имаше разместване и Ботас се оказа на второто място, а Фетел и Хамилтън се захапаха здраво за третото място. Льоклер отново е уверен лидер. Безумна грешка на Фетел позволи на Хамилтън да се откъсне, след като пилотът на Ферари се завъртя на пистата, влезе в бокса, за да смени и предното крило и затъна в подреждането до 9-ото място. Пилотът на Ферари беше изпреварен на 4-ия завой, а секунди по-късно се завъртя.

Десет обиколки преди края на надпреватара Льоклер се оплака от работата на двигателя на Ферари и темпото му спадна драстично. За една обиколка Хамилтън свали 8 секунди и успя да го изпревари в 48-ата обиколка. Проблемът дойде от мотор генератора на Ферарито, което намали драстично мощността на болида. В 54-ата обиколка и Ботас съумя да изпревари Льоклер и зае второто място. Макс Ферстапен също започна да натиска съперника, за да се пребори за третото място, а имаше 3 обиколки до финала. 

Двете коли на Рено отпаднаха в една и съща обиколка

Две обиколки преди финала излезе кола за сигурност, а двете Рена отпаднаха - Хюлкенберг и Рикиардо напуснаха надпреварата, а Грожан и Сайнс също са аут от надпреварата, но колата за сигурност спаси третото място на Льоклер. Ферстапен се нареди четвърти, Фетел, Норис, Райконен, Гасли, Албън и Перес завършиха в точките.

Награждаването в Бахрейн