Макс Верстапен довери, че навярно ще е по-малко агресивен в стила си на шофиране, ако беше зад кормилото на Мерцедес. Повечето критици са съгласни, че холандският пилот е намалил агресивните си действия през 2019-а година, в сравнение с ранните му години на кервана, но шесткратният световен шампион – Люис Хамилтън, все още смята, че 22-годишният Ферстапен кара все още твърде агресивно.

„Не смятам, че карам по-различно от предходните си години във Формула 1, но може и да има някаква разлика. Просто мисля, че имам повече опит и сега вече може някой да ме съди”, коментира пилотът на Ред Бул Рейсинг.

Ферстапен все пак смята, че колата, която кара Хамилтън също е фактор. „Каквото и да говорим, той е в кола, която е с материал на световен шампион. Имахме шансове да се борим с него, но е много трудно. Ако имахме сходен болид, навярно и ние щяхме да бъдем по-малко агресивни, защото в тази позиция ти е нужно да печелиш възможно най-много точки, дори да пропуснеш колегата ти в състезание и да завършиш втори. Това е добре за отбора”, констатира още Макс Ферстапен.