Макс Верстапен заяви, че е щастлив от постигнатия резултат въпреки по-малкото точки. Нидерландецът бе обявен за победител след като условията на пистата не позволяваха нормалното провеждане на състезанието. Надпреварата бе спирана няколко пъти и пилотите направиха общо четири обиколки зад колата за сигурност. По този начин класирането в квалификацията оказа решаваща роля.

„Разбира се, че исках да се състезавам. Убеден съм, че можехме да победим и при нормални обстоятелства. Условията бяха много тежки и рискът бе твърде голям. Правилата са за да се спазват. Знам, че това не е начина, по който искаме да печелим състезания. Сцелението на трасето бе много ниско. В някои участъци имаше твърде много вода и имаше опасност от аквапланинг“, заяви Верстапен.

„Въпреки всичко съм доволен от първото място. За съжаление не спечелихме максималния актив точки. Пистата е страхотна и много се радвам, когато съм тук. Истинските победители са феновете, които останаха на своите места в такива тежки условия“, добви още той.