Тест пилотът на Заубер Татяна Калдерон не изключва възможността да получи шанс да се изяви във Формула 1 по време на някоя от петъчните тренировъчни сесии до края на сезона. Когато през март колумбийката получи своята роля в швейцарския тим, шефът Фредерик Васьор беше каегоричен, че 25-годишната Калдерон няма да кара в петъците.

Въпреки това състезателката в GP3 сериите няма да се откаже от преследването на своята мечта. „Има и други състезателни категории, разбира се, но първо и преди всичко трябва да се опитам да пробия във Формула 1. Мисля, че мога да го сторя”, заяви Калдерон пред мадридския вестник „АС”.

„Какви са задълженията ми? Ще отида с отбра на няколко състезания, ще участвам в техническите срещи и ще работя със симулатора. Подготвям се да ме поставят в истинска кола.”

„Още нямам статут на резервен пилот, но през миналата година бях само част от програмата за развитие, а сега Заубер продължава да ми осигурява възможности. От отбора зависи изцяло да реши дали ще го направя. Целта ми сега е да се справя успешно в GP3, за да им още причини. Истината е, че до две или три години, ако всичко върви добре, бих могла да бъда във Формула 1”, завърши Калдерон.