Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън напомни на своя отбор Мерцедес, че трябва да вземе мерки и да приведе в действие нови подобрения по болида, за да не изостанат в битката срещу Ферари.

В неделя германският ас на „черните кончета” Себастиан Фетел спечели Гран При на Белгия и отново завърза битката за първото място. Макар че потегли от втора позиция, а Хамилтън – от първа, Фетел нямаше никакви проблеми да го изпревари още в самото начало. Така скъси и изоставането си спрямо него в генералното класиране до 17 точки.

Хамилтън действително спечели двете състезания преди лятната пауза, но голяма роля за тези успехи изиграха непостоянните и дъждовни условия в Германия и Унгария. На „Спа” дъжд не заваля, а британецът смята, че Фетел е получил „няколко нови трика по колата си”, които му позволиха толкова безпроблемно изпреварване на правата.

„Дойдохме в Белгия с доста добър ъпгрейд. Общо взето, всеки път, когато направим подобрение по колата си, във Ферари излизат с още по-сериозно”, коментира Хамилтън.

„Знаехме, че ще бъдат бързи на правите, по време на квалификацията бяха по-бързи в първия и последния сектор от трасето. Знаехме това от последните 4 състезания, че те разполагат с някакви неща по колата, които я правят по-бърза в правите. Явно просто трябва да се трудим по-усърдно.”

„Всички разполагаме с различни трикове по болидите си. „Трик” е просто дума, с която назоваваме нещо специално. Не знам какво притежават те, затова не мога да говоря. В никакъв случай не намеквам, че Ферари прави нещо нелегално. Всеки отбор разполага с определен трик. Става дума за нещо, което извлича още мъничко от потенциала на колата. Днес те ни надвиха. Може би имат по колата си неща, с каквито ние не разполагаме, или може би обратното. Каквото и да е, трябва да го отгатнем и да станем по-добри”, допълни Хамилтън.

Следващият старт във Формула 1 идва още този уикенд, когато ще се проведе Гран При на Италия.

Още по темата:

Битката за Петата се поднови с триумф за Фетел

Хамилтън: Платените пилоти съсипват Формула 1